Kinesiotaping v těhotenství

23.08.2018 15:23

 V těhotenství kinesiotaping představuje bezpečnou a účinnou formu léčby. Tejpovací páska je navržena tak, aby poskytovala podporu pro rostoucí bříško a zmírnila nepříjemné pocity v dolní části zad a břišní oblasti. Je tak bezpečnou přírodní alternativou pro nastávající maminky, které se potýkají s potížemi, jako jsou bolesti zad (v bederní a křížové oblasti), ischias, ale i karpální tunel, oteklé nohy a jiné bolesti.

Těhotné ženy mají rovněž potíže s udržením rovnováhy a celkovou koordinací pohybů. Vlivem rostoucího bříška, uvolnění svalů a vazů se mění těžiště a tím celkové držení těla těhotné. Strategickým umístěním proužků barevné pásky na záda nebo břicho se zmírní některé běžné bolesti, které jsou s rostoucím bříškem spojeny, stabilizuje se páteř, zkoordinuje držení těla – pásky pomohou rovnoměrně rozložit váhu bříška, což značně sníží i únavu.

Pásku lze používat i během spánku, kdy poskytne potřebnou podporu, přičemž stále umožňuje plný rozsah pohybu (na rozdíl od těhotenského pásu, který může být omezující a nepohodlný).
Tejpování bříška

Způsobů jak bříško podepřít, zatejpovat existuje několik, ale vždy je dobré navštívit odborníka, který zhodnotí, zda je pro vás tato metoda vhodná a zvolí správnou techniku. Také je dobré se o tejpování nejprve poradit se svým gynekologem.

Pokud víte, že máte přecitlivělou pokožku, nezapomeňte se o tom před tejpováním zmínit, bude lepší nejprve pásku vyzkoušet na malém kousku kůže (kvůli možné alergické reakci).
Tejpování tříselné kýly
Při těhotenství s diagnostikovanou tříselnou kýlou je pomocí tejpování v oblasti kýly docíleno mnohem menší bolesti .Je možno normálně fungovat .Pokud je potřebná operace je k ní přistoupeno po porodu při které se vše uvede do pořádku.
Tejpování po porodu
Toto tejpování mám velice rád, protože pomáhá ženám se jednak cítit lépe a za druhé napomáhá ke stažení diastázy.

Buď můžu provést lymfatické tejpování – lymfotaping, který po porodu napomáhá k rychlejšímu odvodu mimobuněčné vody a tím i ženy rychleji „splasknou“ .

Nebo tejpování na podporu stažení diastázy, tedy stažení přímých břišních svalů (diastasis recti).
Tejpování jako podporu kojení (laktace) lymfatickým tejpem.

Není dostupný žádný alternativní text.Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí

Zpět